Kategoriat
Kulttuuri

Kulttuuriala tukee Veikkausta

Suomessa on käynnissä arpajaislain uudistushanke. Taustalla on Veikkauksen pelituottojen laskeminen, etenkin ulkomaisten nettikasinoiden vallatessa alaa.

Lakihankkeen tavoite on vahvistaa kotimaisen monopolin toimintaedellytyksiä eli kanavointikykyä myös jatkossa. Yhtenä tärkeänä keinona ovat rahaliikenteen estot eli maksublokit.

Veikkauksen pelituottojen myötä tuleva rahoitus on kriittisen tärkeää koko Suomen kulttuurielämälle, myös teatterialalle. Yksityinen varainhankinta vaaditussa mittakaavassa ei ole mahdollista, ja olisi myös tehotonta resurssien käyttöä.

Lakihankkeen kuulemistilaisuudessa kulttuurialan järjestöt ottivatkin puoltavan kannan lakiesitykseen. Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry tukee lausunnossaan Veikkauksen kanavointitehtävän kirjaamista lakiin. Tärkeää on myös viranomaisten kyky puuttua laittoman rahapelaamisen markkinointiin.

Tärkeää on toki myös toiminnan vastuullisuus ja pelihaittojen rajoittaminen. Siltä osin kun tämä johtaa pelituottojen laskuun, tulisi ne kompensoida budjettivaroista.